Perdülsz, fordulsz: Ki vagy Te?

Egyéni konzultáció pályakezdő nők részére 

Videó lejátszása

Mi a pályakezdés?

1.

Életed meghatározó időszaka.

2.

Az álmaid és a valóság, a vágyaid és a lehetőségeid összeegyeztetésének ideje.

3.

A felnőtté válás befejező lépése.

Tudatosítsd, ismerd meg a helyzetértelmezési rendszeredet! Alkalmazd azonnal, amit megtudtál önmagadról!

Ez a feltétele, hogy önazonos módon rendezd az életedet, a munkádat, a karrieredet.

Milyen helyzetekben lehetek a segítségedre?

A munkahelyre való beilleszkedés során tapasztalt  „kezdeti nehézségek” rögzülhetnek, ha nem oldod fel őket. Tartóssá válnak és negatív tapasztalatként kísérnek az életed során. Amikor megjelenik a „rossz” érzés, „rossz” megérzés mit teszel? A megérzéseidet felülírod a gondolataiddal? Figyelsz és megfigyelsz? Mi a megküzdési stratégiád a kihívásokat jelentő helyzetekben?

Mi az ára a fejlődésnek? Képezned kell magad? Miben kell fejlődnöd? Van mentorod, aki segít eligazodni a szervezetben vagy a szakmai munkádat támogatja? Hogyan éred el a céljaidat? Mit tapasztalsz: reális célokat tűztél ki magad elé? Újra tervezésre van szükséged?

Karrier vagy család? És mikor, hogyan időzítsd? Kihez alkalmazkodj? Kinek felelj meg? Egy Magyarországon élő, amerikai nő mondta azt, hogy a magyar nők remekül helyt állnak a munkahelyükön. Az otthonukban viszont alárendelődnek a családjuknak. Te hogy képzeled az életed teljességében? Hol van a munka helye az életedben?

A home office számodra is nehézséget jelenhet: a feladataidat teljesítened kell és a személyes segítés hiánya nehezítheti a dolgod haladását. Lehet, hogy éppen home office-ban töltötted az első munkanapodat vagy monitoron keresztül találkoztál először a munkatársaiddal. Hogyan küzdesz meg ezzel a helyzettel?A

Nőnek lenni. Nőnek maradni. Nőként létezni. Határokat húzol és tartod magad hozzá. Mi fontosabb? Mitől lesz teljes az életed?  

A szervezeti beilleszkedésed folyamata szintén embert próbáló helyzet, hiszen egy hierarchikus szisztémába kerülsz. A hierarchikus rendeződés szintjeit érdemes mielőbb megismerned és megkeresned azt, hol a helyed a rendszerben.

Mielőbb tedd fel a kérdéseidet, mert

Miért fontos számomra a kérdésed?

Emlékszem, milyen nehézségekkel küzdöttem az egyetemi éveim után. Tele voltam energiával, lendülettel, és az volt a vágyam, hogy a „legjobb” szakember legyek. Volt segítségem: baráti beszélgetésekben hosszú órákon kaptam jó tanácsokat – amiket többnyire nem fogadtam meg. Időt vettem el a barátaimtól és magamtól. Nem a helyén kezeltem a kérdéseimet.

 

Amiben Te más lehetsz:

Ha van egy segítőd, coach-od, aki kíséri életed alakulásának ebben a szakaszában, az energiáid szabadon áramolhatnak az emberi kapcsolataidban.

A munkatársaimtól nehezen fogadtam el segítséget, azt gondoltam: „nekem ezt tudnom kell.” Pedig nem kellett tudnom. Nem tudtam kifejezni, ha nem értettem egyet egy adott véleménnyel. Nehezen igazodtam el, nem találtam a helyem.

 

Amiben Te más lehetsz:

Ha vállalod, hogy van, ami „nehéz” és tanulni akarsz a helyzeteidből, azzal megkönnyíted az életed: a kollégáid tudják, miben segítsenek Neked. Megismernek és rájönnek, Tőled miben kérhetnek segítséget. Együttműködés alakul köztetek.

Miután átlendültem ezen a folyamaton – nagyjából két év alatt – kikristályosodott az irány. Pontosan tudtam, hogy nem akarok felső vezető lenni. Néhány évvel később vezetői pozícióra sem vágytam. A szakmai fejlődésemre helyeztem a hangsúlyt és elindultam. Szervezetfejlesztést és szupervíziót tanultam az IBS-ben (International Business School) és a testtudat fejlesztésére irányuló módszereket tanultam.

Amiben Te más lehetsz:

Tisztán fogod látni, milyen irányban képezd magad tovább. Az energiádat olyan fejlődési folyamatokra fordítod, amelyek a célod elérését szolgálják.

Nem okozott gondot visszahúzódni a jól ismert szakmai utamról, amikor gyerekeim születtek és nekik volt szükségük a figyelmemre. Ahogyan az sem, hogy visszatérjek szervezetfejlesztő-szupervizorként a saját „területemre”.  

Ezek után itt vagyok és készen állok arra, hogy segítsek Neked.

Hogyan épül fel az egyéni konzultációk folyamata?

Mire számíts, hogyan történik a konzultáció?

1.

Mindig aktuális helyzetből indulunk ki. Az a téma, ami számodra fontos, éppen akkor, amikor a beszélgetésünk kezdődik. A lényeg, hogy a tapasztalatok közötti hasonlóságokat megtaláljuk. Az is cél, hogy értelmezéséhez új szempontokat találjunk.

A tartós változás ezáltal következik be a szemlélet szintjén, a hozzáállásban.

2.

Az aktuális helyzetedet egy fókuszált testtudat-folyamaton keresztül kezdjük oldani. A megértés, a figyelem egy másik "szintre" kerül.

A testtudat fókuszt bármikor tudod alkalmazni - önállóan is. Tehát megtanulsz és begyakorolsz egy módot, ami segít a tested, az érzelmeid, a gondolataid és lelki folyamataid közötti harmónia kialakításában. Jó döntéseket tudsz hozni.

3.

Tudatosítjuk a felismeréseket, az egyes lépések során szerzett tapasztalatokat. Mindezt az induláskori, aktuális helyzethez viszonyítva tesszük.

A teljes folyamat ideje alatt érdemes kreatív, alkotó tevékenységgel foglalkoznod: írj, fess, főzz, kertészkedj... A rendszeres testedzés, a meditáció szintén az önmagad megismerését segítő módok.
Megismered a Belső Erőforrásaidat. A Benned rejlő Éltető Erő megnyilvánul.

A konzultációt tartja: Móré Zsuzsa, szervezetfejlesztő-szupervizor

A konzultáció online is elérhető. Személyes találkozásra Budapesten van lehetőség. 

A részvételi díj: 19.000,- Ft/alkalom.

Többre vagy képes, mint amit gondolsz magadról!

Jelentkezz a programra!

Fotó: Shutterstock

A munkáimról, szemléletemről, és rólam további információt találsz az Éltető Erő Programok honlapján:

Aktuális programjaimat kövesd a Facebookon: