A pályaválasztási, pályaorientációs, valamint a karrier konzultációkon a tehetséged és érdeklődési köröd felfedezése, tudatosítása történik KARRIERTESZT segítségével, hogy az alapján hozd meg a jövőddel kapcsolatos döntésedet.

online és offline konzultációk

KARRIERTESZT = PÁLYAVÁLASZTÁS + KARRIER

Jelentkezés: folyamatos

Miért van szükség pályaorientációra? Miért vannak egyre többen azok, akik vállalják a karrier útjuk újratervezését?

Fontosnak tartom, hogy a helyünkön legyünk. Az életünk nagy részét munkával, a munkahelyen töltjük. A tevékenység, amit végzünk a megélhetésünket biztosítja, másrészt hozzájárul az életünk teljességéhez. 

A munka és a munkahely azonban átalakulnak: szakmák tűnnek el és újak alakulnak. Az életünk alakulásának oka és következménye is ez egyben. A jövőben arra kell készülnünk, hogy folyamatosan készek legyünk a megújulásra. Szakma váltás vagy a szakmánkon belüli megújulás életünk során többször is adódhatnak. A gyerekeinket erre a helyzetre kell felkészítenünk. Emiatt szükséges, hogy a pályaválasztás egy pályaorientációs folyamatra épüljön esetükben. A siker eléréshez vezető út lényegesen több tudatosságot követel tőlünk és a gyerekektől, mint akár tíz évvel korábban.

A pályamódosítók esetében a „most jól akarom csinálni” elszántsága a hozzáállásuk alapja. Olyan hajtóerő lép működésbe sok esetben, ami teljes megújulását indítja el a karrier út vezetésében. Egyre gyakrabban előfordul, hogy valaki a „saját útját” keresi. Azt a tevékenységet, amiben kiteljesedik az élete és nem utolsó sorban az anyagi helyzetét is magasabb szintre emelheti. 

Alternatív munkaformák terjedtek el, a személyes tudás és képességek értéke megnőtt. A teljesítmény és a díjazása is közelebb kell, hogy kerüljenek egymáshoz. Ezt azonban csak a képzett, és a karrierjüket tudatosan építő emberek érhetik el. Nagy a verseny, akkor is, ha beszélünk hiányszakmákról. A precíz meghatározása mindannak, amire képességünk, adottságaink alapján hivatottak lehetünk a siker alapja hosszú távon. Erre életkori határok nélkül rátalálhatunk.

 

 

 

CÉL: hozz megalapozott döntést a pályaválasztásoddal, karriered építésével kapcsolatban.

A konzultációs folyamat részei:

1.

Bemutatkozás, pályaorientációs, pályaválasztási és karrier célok tisztázása

Az általános iskolások, valamint azok számára, akik az érettségi vizsga előtt állnak, az első találkozó a szülőkkel közösen történik. Tisztázzuk az induló, alapkérdéseket, a konzultációs folyamattal kapcsolatos elvárásainkat, a céljainkat.

2.

Karrierteszt kitöltés és értékelése

A teszt kitöltése három lépésből áll: 1. felkészülés a teszt kitöltésére konzultáción; 2. a teszt kitöltése egyénileg vagy szülői segítséggel; 3. értékelés konzultáció keretében. A teszt lényege, hogyan értelmezzük az "eredményét". Mi a viszonyulásunk a karrierjavaslatokhoz? A konzultáció erről szól.

3.

Orientálódás és választás

Coaching szemléletben működő folyamat. Ebben a szakaszban a teszt eredményeire építve haladunk és keressük azt a tovább lépési irányt, amely szakmailag, képzés tekintetében, és minden további szempont figyelembe vétele alapján Számodra a legmegfelelőbb.

Jelentkezz a konzultációra, ha

  • Általános vagy középiskola befejezését követően van szó a továbbtanulásodról;
  • pályakezdő vagy és szeretnéd céltudatosan építeni szakmai karriered;
  • vezetővé szeretnél válni és szükséged van elfogulatlan visszajelzésre;
  • karrierváltást tervezel és „jól akarod csinálni”.

Magamról

Móré Zsuzsa vagyok. A célom, hogy hozzájáruljak az életünk jobbá tételéhez, hogy minél többen a helyünkön legyünk: számomra ennek a leghatékonyabb módja az együttműködés és a tudásom megosztása. Ezért vagyok karriertanácsadó és meditációs tréner.

Azt tapasztalom, hogy mindannyiunk számára – magamat is beleértem – lényegesen több erőforrás áll a rendelkezésünkre, mint amit tudatosan kezelünk aktuálisan. Másrészt mindig érdekelt, milyen lesz a jövőnk? Úgy érzem, dolgom van azzal kapcsolatban, hogy örömmel teli környezetben éljünk. A fejlődés vágya és az intelligencia iránti tiszteletem a hajtóerőim. A pályaorientáció, pályaválasztás és a karrier (újra)tervezési folyamataimat erre építem.

Vannak álmaim, vágyaim, céljaim – ahogy Neked is. Tapasztalataimból kiindulva – saját és az ügyfeleim történetei egyaránt ide tartoznak – úgy látom, ezek tudatosítása nélkül az álmok elszürkülnek, a vágyak megkopnak és a célok nem teljesülnek. Az életünk, beleértve a munkánkat lehet örömteli. A hivatásunk gyakorlása nem fenyegethet kiégéssel, ha kellő figyelemmel vagyunk önmagunk és a környezetünk közötti kapcsolatra.

Tudom, hogy egyre fontosabb olyan ismereteket elsajátítani, amelyek alkalmazásával  értelmes munkát végezhetünk – ez rám is vonatkozik. Azt tapasztalom, hogy egyre többen vagytok, akik számára lényeges, hogy hasznosnak érezzék magukat és mások jól létéhez is hozzájáruljanak. Egy olyan társadalmi normarendszer alakulhat ki, amelyben jó lenni, mert nem csak magunkra, hanem egymásra is figyelünk. Szeretnék a részese lenni ennek folyamatnak, ezért segítem a fiatalokat a továbbtanulás, pályakezdés időszakában vagy a karrierváltás során.

Az Orientify csapata által kidolgozott teszt  olyan szakmai minőséget képvisel, amely miatt úgy döntöttem, használni fogom a pályaválasztási és karrierkonzultációimon. Pontos visszajelzést ad azokról az adottságaidról, melyek a pályád lehetséges irányai. 

Az elsődleges szempontom, hogy a legtöbbet hozd ki magadból a munkád, a hivatásod területein, éld meg azt, ami örömmel és elégedettséggel tölt el. Számomra örömöt jelent, ha hozzájárulhatok ehhez.

Visszajelzések a karriertanácsadásról

Fanni nyolcadik osztályos tanuló és az anyukája:

„Együtt írtuk Neked … Kedves Zsuzsi! Nagyon köszönjük segítő és támogató közreműködésedet a pályaválasztás kérdésében. Útmutatásod, feladataid és a teszt lehetősége határozott és egyértelmű segítséget nyújtott életünk egyik legfontosabb döntésének meghozatalában. Ezek által pontosabban körvonalazódtak elképzeléseim, céljaim. A kiegészítő munkák, közvetlenséged és tapasztalatod alapján határozottabbá váltak az iskolaválasztás kérdései. Segítettél önmagam megismerésében, az iskolatípus megfelelő kiválasztásában. Tapasztalatokat rögzítettünk és elemeztünk a körülöttem élők pályaválasztásáról, sikereikről, a foglalkozások sokoldalú értelmezéséről. Mindent köszönünk: Fannika és Móni” 

Csík Noémi:

A karriertanácsadás számomra abszolút pozitív élmény volt. Professzionális a rendszer és Zsuzsa egy teljes mértékben felkészült, profi tanácsadó. A folyamat komplex volt, és teljes mértékben személyre szabott, minden tekintetben a saját ütemem szerint haladtunk. A végére a kusza gondolatok és zavaros utak helyét átvette a céltudatosság és letisztult a kép. Szívből ajánlom mindenkinek, aki bizonytalan a pályaválasztását illetően, mert szakavatott segítséget nyújtott önmagam mélyebb megismerésében és a céljaim tisztábban látszódnak előttem.

Érdekel a pályaválasztási és karriertervezési konzultáció. Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezem az előzetes, folyamattervező beszélgetésre:

Fotó: Budapest Headshot