Asset 5

Szolgáltatások és munkamódok

Élj jól, a rendelkezésedre álló erőforrásaiddal!

A saját utadon haladva találhatod meg a helyed a világban.

A konkrét tanácsok nem vezetnek sehova. Vagy megfogadod ezeket vagy nem, részben, így-úgy-amúgy…, itt-ott igazítva egy kicsit… 

Van egy út azonban, ami sikerre visz: amikor önmagad ismeretén keresztül, az erőforrásaidra építve, “belülről kifelé” haladva, vagyis a saját elképzeléseid, céljaid, motivációid és belső hajtóerőd, a hited mentén éled az életed. Hogy eszerint élj, semmi másra nincs szükséged, mint arra, hogy figyelj – tudatosíts – cselekedj – értékelj

Ez az egy út vezet Téged oda, hogy szívből válassz és a józan eszed szavát is értsd, tudd. Ezen a hozzáálláson múlik életed minősége. Munkával jár, nem érhető el tabletták formájában. Megismerve azt, ahogyan a világot és benne önmagadat látod, képes leszel megőrizni a számodra értékeset és tudsz változtatni, ha szükséges.

Minden konzultáció, tanácsadás, szupervízió arról szól, hogyan tudod kialakítani a saját életrendszeredet. Számomra a karrier, a munka fontos – ezért ez a fő témám, elsősorban ezen keresztül tudok hozzájárulni ahhoz, hogy az életedet jól éld, szeretetben.

Több van benned, mint amit gondolsz magadról!

Önismeretre építve, KARRIERIRÁNYOK TESZT és kompetencia térképpel, családi karrierminták tudatosításával történik a tanácsadás.

Életünk nagy részét tanulással, munkával töltjük, ez tény. A tudatos készülés a pályaválasztásra, a felnőtt életre emiatt lényeges. A tervek, célok, irányt mutatnak és mindig segítenek abban, hogy a helyünkön legyünk, egyszerűen azért, mert önmagunkhoz képest lesz viszonyítási pontunk. A változásokat a “belső” pozíciónkból tudjuk indítani és adott esetben alkalmazkodni azokhoz.

Az erőforrásaid tudatosítása gyerekkorodban kezdődik: egyre jobban ismered magad, tudod, mi érdekel, miben vagy ügyes. Keresed azt a tevékenységet, ami örömmel tölt el. Megfogalmazod, mi a célod az életben, lehet, hogy érzed, mi az a pálya, ahol ki tudsz teljesedni – a munkád biztosítja a megélhetésedet, örömöt találsz benne, hozzájárul a fejlődésedhez és még sok más, számodra fontos szempont mentén elégedettségre szolgál.

Pályaválasztás, pályaorientáció, karrier (újra)tervezés

Meditáció

A szabad meditáció gyakorlása a belsőnkbe vezető út leghatékonyabb módja. A légzésre és a test tartására összpontosító, meghatározott ideig fenntartott mozdulatlan – vagy nagyon lassú mozgással egybekötött – folyamatban a tudatunk kitágul, megnyílik. Újszerű, a hétköznapi tudatállapotunkhoz képest egészen más élmények kerülnek a figyelmünk fókuszába, megváltozik az, ahogyan a helyzetünket – és a világot – látjuk. A gondolataink háttérbe szorulnak, és a megérzéseink kerülnek előtérbe. Megvalósul a belülről kifelé történő áramlás, az intuíció felébred, kiélesedik. Az önmagunkba vetett bizalom erősödik és döntéseink ettől, paradox módon, minden érintett javát szolgálják.
A meditációs gyakorlatok bárki által végezhetők. A lényeg: a tudatodat tartsd a légzéseden és a testtartásodon. A szerepem a meditáció gyakorlásában azon túl, hogy a testtartást és a légzésmódot bemutatom, a meditáció során megélt tapasztalatok megbeszélése és értelmezése során bontakozik ki. A Test-Tudat-Formáló Gyakorlatok alapja a (zen) meditáció.
A szupervíziós folyamat gyakorlata lehetővé teszi, hogy különleges látásmódból vizsgáljunk egy adott helyzetet. Olyan szokatlan, a hétköznapi gyakorlatunkban nem alkalmazott kérdésekre épít, amelyek a figyelmünket korábban elhanyagolt területekre irányítja, és tudatunkat megnyitja. Ez a lépés önmagában változást indít el. A munka, hivatás, karrier, vezető – vezetés, csapat – közösség fejlődés elősegítésének eszköze.
A folyamat szervezhető egyéni és csoport szinten egyaránt, illetve munkahelyi közösségek (team) szintjén. A szupervízióban, mely során egy újszerű látásmód gyakorlása történik, a logikus gondolkodásunkból és az intuíciónkból táplálkozik egy adott problémának az oldása. Helye van minden gondolatnak és megérzésnek, különböző feltételezéseknek, hiszen ezek kimondása inspirál minden résztvevőt a megoldás felé vezető úton: „… ha így lépünk tovább, az kivezet bennünket a problémából…” Miután a szubjektív, egyéni megélések rendeződnek egybe, a résztvevők számára legjobb, egyedi megoldás születik. A változásokhoz történő alkalmazkodás leghatékonyabb módjának tartom: az értékek megőrzése és a változás iránti megnyílás párhuzamosan történik.

Szupervízió

Bízz magadban, a megérzéseidben és a tudásodban!

Milyen módon segítek Neked?

1.

Pályaválasztási- és karriertanácsadás - online

ÉRDEKLŐDÖM

Lépj velem kapcsolatba!

Írj nekem! Kérdezz bátran!
Itt tudsz tanfolyamra, programra vagy workshopra is bejelentkezni.

2.

Meditációs programok: egyéni órák és workshopok

ÉRDEKLŐDÖM

Lépj velem kapcsolatba!

Írj nekem! Kérdezz bátran!
Itt tudsz tanfolyamra, programra vagy workshopra is bejelentkezni.

3.

Írás a személyes tapasztalataim alapján a fejlődésünket szolgáló módszerekről, konkrét esetekről a munka, hivatás, karrierépítés vezetői működés, szervezetfejlesztés területeiről.

Éltető Erő | Az Éltető Erő forrása Belőled fakad

Írj, kérdezz!

Kérdezz, érdeklődj, lépj a fejlődés útjára!
KAPCSOLAT

Lépj velem kapcsolatba!

Írj nekem! Kérdezz bátran!
Itt tudsz tanfolyamra, programra vagy workshopra is bejelentkezni.