TEST-TUDAT-FORMÁLÓ WEBINÁRIUM:

Tekints másként a stresszre:
a rendelkezésedre álló erőforrásaiddal képes vagy rá!

Éltető Erő | Az Éltető Erő forrása Belőled fakad

Mi történik a webináriumon? Miről fog szólni?

A TEST-TUDAT-FORMÁLÓ GYAKORLATOK LÉPÉSEIN KERESZTÜL HOZZÁFÉRSZ BELSŐ ERŐFORRÁSAIDHOZ, A STRESSZ OLDÁSA ÉRDEKÉBEN

1.

Gyakorlattal indul a webinar: mozgásba lendül a nyugalom és a dinamikus egyensúlyi állapotról szerezett tapasztatod.

2.

Megismertetem Veled a stressz-logikát: milyen folyamatok mentén rendeződnek az egyes események stresszhelyzetté.

3.

Bemutatom a stressz-oldás Test-Tudat-Formáló módját: hogyan tudod energiát adó folyamatként kezelni a stresszélményt.

A gyakorlás központi része a webnáriumnak

Az új ismeret rögzítése  gyakorlással történik. Mire számíthatsz, ha részt veszel?

Összességében: elindulsz a saját belső, szabad utadon. Az alapgyakorlatok megmutatják, hogyan tudod tovább fejleszteni önmagad a stressz-oldás hatékonyabbá tételében.

Az elméleti magyarázatok megismerésével támpontot kapsz ahhoz, hogyan tudatosítsd a saját stressz-folyamataidat. Ez nagy mértékben megkönnyíti a benned lévő feszültség oldását.

Móré Zsuzsa

Webinárra hangoló: készülj, figyelj, érzékelj

Ki vagyok én és miért fontos számomra, hogy megosszam veled a tapasztalataimat?

Móré Zsuzsa vagyok, az Éltető Erő Programok alkotója, szervezője. A fejlődés mellett tettem le a voksom, bár nem használom a „fejlesztő” elnevezést, amikor a munkámról beszélek – hiába áll a diplomámban a szervezetfejlesztő-szupervizor megnevezés. Inkább vagyok bátorító, támogató, kísérő, „coach”. Mert én magam is folyamatosan fejlődöm, nem állok mások fejlettsége fölött.

A fejlődést úgy értelmezem, hogy egyre inkább megnyílunk önmagunk megismerésére és ezáltal a környezetünk, a világ is egyre befogadhatóbb hely lesz a számunkra. Ez egy folyamat és tudom, hogy mindenkiben ott van ennek megtapasztalására az igény.

Gyakorlat sorozatom, melyben összefoglalom a stressz-oldás módját Test-Tudat-Formáló  címmel érhető el. Kidolgozásakor a teljes emberre koncentráltam és koncentrálok, TERET adok az egyéni megoldások érvényesítéséhez. A célom, hogy mindenki találja meg a saját fejlődési útját. A TTF egy eszköz, a tested és tudatod közötti kapcsolat megélésének gyakorlásához. Idővel rögzülnek a metódusok és elveszítik jelentőségüket, melyet a kezdeti időben tapasztalsz, ez a legfontosabb része a Programnak. A webináriumon a TTF szellemi hátterét és gyakorlatait ismered meg a stressz-oldásának vonatkozásában.
A stresszre tekinthetünk másképpen, mint eddig – a fejlődés ezt jelenti, hogy több nézőpontból megvizsgálom ugyanazt a dolgot és megadom az esélyt arra, hogy „lehetséges” valami, amiről eddig úgy gondoltam, nem az. A stressz-élmény fokozatosan alakul ki és hozzászokunk. Fel se tűnik egészen addig, mígnem „tarthatatlanná válik” a helyzet. Fizikailag, érzelmileg egyaránt eljutunk arra pontra, ahol ezt gondoljuk: „Nem mehet így tovább!” Érezzük a változás szükségét – így sarkall előre lépésre, tanulásra önmagunkról és a világról az, ami ellen küzdünk.

A változás belőled indul- a kiváltó ok a külvilágból érkezik feléd. Hogyan viszonyulsz a Téged érő hatásokhoz? Kinek adsz energiát a helyzetben? Hogyan gazdálkodsz a rendelkezésedre álló erőforrásokkal stressz-helyzetben?

Csak néhány inspiráló kérdés a stressz újra értelmezésének gyakorlatához. 

nyugodtabb vagy = nyitottabb vagy = több szempontból is rá tudsz nézni ugyanarra a helyzetre = több összefüggést ismersz fel`

Még valami, ami nagyon fontos! Sok olyan emberrel találkozom, akik azt vallják eleinte, ha önmagukkal foglalkoznak, akkor önző módon elvesznek a közösségtől. Például a családjuktól, gyerekeiktől, munkájuktól időt, figyelmet. Gondolj bele: ha mindig mások javát szolgálod, másokra figyelsz, akkor elveszíted a középpontodat, az egyensúlyodat és a kapcsolatot önmagaddal. Ennek egyik következménye a stresszhelyzet kialakulása. És éppen magadtól fosztod meg azokat, akiket szeretsz, akik fontosak Neked.

A Webinárium időpontja:

2021. április 15. 19.00 – 20.00

Kapcsolódás: Google-Meet felületen keresztül.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok a Webinárra

Fotó: Schutterstuck

Portré fotó: Budapest Headshot